Ουκρανία: Δεκτή η παραίτηση του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ!!!

Δεκτή έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Μικόλα Αζάροφ και ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
  Ωστόσο, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τον Αζάροφ να παραμείνει στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Δεν διευκρινίστηκε πότε θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. 

 «Ελαβα την απόφαση να ζητήσω από τον πρόεδρο να κάνει δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του πρωθυπουργού, για να δημιουργηθούν επιπλέον συνθήκες για έναν πολιτικό συμβιβασμό και την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης.

 Ο Αζάροφ επικάλεστηκε ως λόγο για την παραίτησή του την απειλή για την οικονομία της χώρας εξαιτίας της κρίσης που μαίνεται εδώ και δύο μήνες, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

 «Η κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη συνιστώντας έτσι κίνδυνο και για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και τον κάθε πολίτη χωριστά», είπε ο Αζάροφ.

 Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης χώρας μέσα από δύσκολους καιρούς, με το εθνικό της νόμισμα να είναι συνδεδεμένο με το δολάριο και αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά.

 Πιστός στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ο Αζάροφ υποστήριξε την απόφαση τον Νοέμβριο της μη σύναψης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ κι ήταν εκείνος ο οποίος υπέστη τις αντιδράσεις του κοινοβουλίου υπερασπιζόμενος την ανάγκη για ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία. 

 Παράλληλα, συνεδριάζει εκτάκτως η ουκρανική Βουλή, ώστε να αποσύρει τους σκληρότερους νόμους που ψήφισε για τις διαδηλώσεις, αλλά η πίεση της αντιπολίτευσης για επιπλέον κινήσεις παραμένει. 

 Στο παρασκήνιο περνά η απειλή της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με τους διαδηλωτές να έχουν σταματήσει την κατάληψη του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...