Μικρή Άννυ: Ένοχοι ο Σάββας, ο Νικολάι και η μητέρα της για τη δολοφονία !


Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και ο Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την από κοινού δολοφονία και τον τεμαχισμό του σώματος της 4χρόνης Άννυ.

Ο πατέρας της Άννυ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της περιύβρισης νεκρού, της παράνομης οπλοχρησίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο φίλος του Νικόλαι, ο οποίος από μάρτυρας κλειδί μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Ο Νικολάι κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας.

Η μητέρα της Άννυ κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία 4-3, καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δυο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας. «Πώς είμαι ένοχος;» διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία. Τώρα αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητώντας ελαφρυντικά. Ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. 

Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστό ή Νικολάι ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. 

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυ, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση τουν δικαστηρίου:

Για τον πατέρα της μικρής Άννυ, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκίαεπιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονίας, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησία.

Για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική έκθεση ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μίαένορκος, οι οποίοι είπαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...