Αναλαμβάνουν την πυρόσβεση οι Ενοπλες Δυνάμεις & η Αστυνομία ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του !


Μία απόφαση άκρως συζητήσιμη με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα και αδύνατον να υλοποιηθεί για καθαρά πρακτικούς λόγους, έλαβε μετά απο τρεις ώρες συνεδρίασης το υπουργικό συμβούλιο αποδεικνύοντας ότι «δεν ξέρουν που πατάν και που βρίσκονται».

Συγκεκριμένα αποφάσισαν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου να υπάρχουν «μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό για να αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές»!

Πρέπει πραγματικά να αγνοείς την διαθεσιμότητα σε προσωπικό που υπάρχει τόσο στον Ελληνικό Στρατό, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ. για να λαμβάνεις τέτοιες αποφάσεις.

Προσωπικό ο Ελληνικός Στρατός στα μετόπισθεν δεν διαθέτει για τέτοιες αποστολές. Αυτά τα έκαναν στην δεκαετία του '70 που είχαν 250.000 προσωπικό.

Θα φέρουν από τα σύνορα; Ούτε εκεί έχουν διαθεσιμότητες.

Το ότι δεν είναι αυτή η δουλειά των ΕΔ, το προσπερνάμε.

Εκτός και αν σκοπεύουν μονάδες ειδικών δυνάμεων προορισμένων να εκτελούν αντεπιθέσεις, όπως η Ζ'ΜΑΚ, οι αλεξιπτωτιστές, η ΜΥΚ, οι Πεζοναύτες κλπ. να τις αποσπάσουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και να τις διαθέσουν σε αντιπυρικές περιπολίες.

Εδώ θα πρέπει να αναλάβουν κάποιοι και τις ανάλογες ευθύνες αν οι μονάδες αυτές αποσυντεθούν.

Είναι και «το... ΝΑΤΟ που δεν επιτρέπει να επιχειρούν ταυτόχρονα οι Ενοπλες Δυνάμεις με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας» (έτσι είπε τουλάχιστον on camera ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος) αλλά και αυτό το προσπερνάμε.

Ούτε η ΕΛΑΣ διαθέτει δυνάμεις επαρκείς για πυροπροστασία, σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, ειδικά μεσούσης της τουριστικής περιόδου που έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις για τήρηση του νόμου σε νησιά και δεν υπάρχει άλλωστε κανένας προγραμματισμός για κάτι τέτοιο και ούτε προλαβαίνει να υπάρξει

Κι όμως θα αυτοσχεδιάσουν «στο πόδι» και θα βάλουν τα «κομμάντα» και τα «βατράχια» που λέει κι ο Καμμένος, να εκτελούν αποστολές δασοφυλακής.

Πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό εν τέλει;

Τι αποτελεσματικότητα είχαν δυνάμεις προορισμένες για πόλεμο, όταν κατέρρευσε το σύστημα πολιτικής προστασίας την περασμένη Δευτέρα

Μικρή έως ελάχιστη, αναγκαστικά, όσο και αν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος για πολιτικούς λόγους τα «φούσκωσε» μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε.

Αλλωστε, η αποστολή στην οποία ενεπλάκησαν, εκφεύγει απόλυτα από τις αρμοδιότητές τους, την εκπαίδευσή τους, τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Περί τις 17.00 της 23ης Ιουλίου ζητήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να επέμβουν και φυσικά ήταν απροετοίμαστες και αδύνατον να προσφέρουν αυτό που θα ήθελαν.

Και μέχρι η φρεγάτα ΕΛΛΗ (F450) του Πολεμικού Ναυτικού να διανύσει την απόσταση από τις Κυκλάδες, είχαν τελειώσει όλα.

Το αρματαγωγό «Ικαρία» δεν έπλευσε καν. Κάποια στελέχη της Ζ'ΜΑΚ έκαναν ότι μπορούσαν, ενώ στον Αγιο Ανδρέα καιγόντουσαν τα οικήματα του Στρατού και υπήρχε προτεραιότητα στην κατάσβεσή τους.

Η συγκέντρωση των λοιπών πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της κρίσεως, έγινε τις πρώτες ώρες της 24ης Ιουλίου και προσέφεραν αναγκαστικά ελάχιστα σε σχέση με την κινητοποίησή τους.

Αυτό πήγε να καλύψει και ο Π.Καμμένος με την ανεκδιήγητη ατάκα του του BBC ότι «Το ΝΑΤΟ δεν μας επιτρέπει να λειτουργούμε ταυτόχρονα με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας» που ξεσήκωσε θύελλα και βέβαια την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (δεν έλεγε ψέματα η ΠΟΕΔΗΝ για την καθυστέρηση, αλλά ξεχνούν ότι δεν είναι δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων να σβήνουν πυρκαγιές και να κάνουν εκκενώσεις στην Ραφήνα).

Ας έρθουμε και στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από Ενοπλες Δυνάμεις, ούτε από αξιοποίηση και κατανομή δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας.

Ακούν αυτά που τους λέει ο Καμμένος, ότι «όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω» και σκέφτονται «Οκ, βρήκαμε λύση κι αν γίνει καμιά στραβή θα την πληρώσει αυτός κι ο Στρατός, άντε και η Αστυνομία» και τέλος.

Με την απόφαση αυτή δεν λύνουν κάτι, απλά βρήκαν τα επόμενα κορόΐδα που θα την «πληρώσουν» όταν γίνει «η στραβή»: Τις Ενοπλες Δυνάμεις.

















ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...