Την Κυριακή ο Τσίπρας παραδίδει την Μακεδονία στα Σκόπια ! Μεταφέρουν αστυνομικές δυνάμεις από τη νότιο Ελλάδα !


H υπογραφή για την εκχώρηση του ονόματος, της αναγνώρισης της γλώσσας και της υπηκοότητας της «Μακεδονίας» θα γίνει με μια σύντομη τελετή την ερχόμενη Κυριακή στις Πρέσπες στο χωριό Ψαράδες, εκεί που δεκάδες αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα έδωσαν τη ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία μία και ελληνική στις αρχές του περασμένου αιώνα για να την δουν να παραδίδεται στους Σλάβους καις τους Αλβανούς 115 χρόνια.

Ομως, επειδή η ατμόσφαιρα «βρωμάει μπαρούτι» από τις αντιδράσεις των πολιτών, μετά την ολιγόλεπτη υπογρφεί ακολουθεί γεύμα μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ θα γίνει επί σκοπιανού εδάφους για να μην μπορούν οι Ελληνες πολίτες να εισβάλλουν στην εκδήλωση και να την διακόψουν.

Αρα αν πρόκειται οι διοργανωτές των εκδηλώσεων να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την εκχώρηση της Μακεδονίας, αυτό θα πρέπει να το κάνουν πριν την υπογραφή της συμφωνίας.

Προβληματισμός επικρατεί στις κυβέρνηση για την ποιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, αφού οι βορειοελλαδίτικες αστυνομικές δυνάμεις δεν θεωρούνται επαρκώς αξιόπιστες λόγω εντοπιότητας ότι θα τηρήσουν την τάξη σε μία τέτοια εκδήλωση και η σκέψη είναι να μεταφερθούν δυνάμεις από την νότιο Ελλάδα για να τηρήσουν τα μέτρα τάξης.

Γενικά η ατμόσφαιρα βορείως των Τεμπών από την Καστοριά μέχρι την Δράμα, είναι άκρως επιβαρυμένη για την κυβέρνηση και είναι καλό να υπάρξει ψυχραιμία στην ανττιμετώπιση των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις οι οποίες δεν θα είναι ευχάριστες.

Π.χ. ένας ξυλοδαρμός, ο οποίος μπορεί να μοιάζει σχετικά... «αθώος», αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία με απώλεια ζωών εκατέρωθεν (μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνοδεύονται από ένοπλους αστυνομικούς και μάλιστα των βουλευτών της Μακεδονίας έχει ενισχυθεί η φύλαξή τους).

Την συμφωνία θα υπογράψουν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στη θλιβερή τελετή, αντίστοιχη με την παράδοση που υπέγραψε ο Τσολάκογλου το 1940 στους Γερμανούς, έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος μάλλον δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω αλλαγής του προγράμματος, αλλά θα στείλει αντιπρόσωπό του.

Εν συνεχεία οι Σκοπιανοί, οι δύο Ελληνες αυτουργοί της εκχώρησης και οι προσκεκλημένοι τους, θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην πλευρά της ΠΓΔΜ, στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, όπου η σκοπιανή ηγεσία θα παραθέσει γεύμα.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στο γειτονικό κράτος, μετά από δεκαετίες, αφού επί ελληνικού εδάφους οι διαδηλωτές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονοι στις αντιδράσεις τους και θα αντιδράσουν στην συμφωνία Τσίπρα-Σκοπίων.

Ετσι έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη και απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή που θα υπογραφεί η συνθήκη – αλλά για την ώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Ακόμα και να απαγορευθεί η κινητοποίηση θα γίνει.

















ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...