Κυβερνητική «Βόμβα»: Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς !


Άργησαν αλλά το είπαν!

Ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία πρότεινε ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Μάλιστα ζήτησε να παρακαμφθεί η ελληνική δικαιοσύνη!

Ο κ. Κατσίκης είπε χαρακτηριστικά: «Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».



Όταν ρωτήθηκε, αν το ενδεχόμενο ανταλλαγής το έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο του κόμματός του, Πάνο Καμμένο, εκείνος απάντησε:

«Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας, Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το δεύτερο αίτημα των δικηγόρων των δυο Ελλήνων να αποφυλακιστούν μέχρι την δίκη με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία και ότι είναι ύποπτοι φυγής…

Αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι!

Πολύ φοβόμαστε πως αυτός ήταν εξαρχής ο σκοπός.

Η δε καθυστέρηση και ταλαιπωρία των Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνδυασμό με την αγωνία των γονέων τους, θα αναγκάσει ενδεχόμενα την κοινή γνώμη, σε μια τέτοια περίπτωση, να αποδεχτεί μια τέτοια προοπτική!

Πιθανόν μάλιστα τέτοιες δηλώσεις γίνονται, προκειμένου να «τσεκαριστούν» αντιδράσεις!

Του ξέφυγε του κ. Κατσίκη ή αποτέλεσε απλά τον «λαγό» για αντιδράσεις;

Πάντως 2-3 «σύντροφοί» του σε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να «καταδικάσουν» τις δηλώσεις του και εκείνος να ανασκευάσει.

Θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, έθεσε εμμέσως, νωρίτερα, και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από την Βάρνα.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Χουριέτ”, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε με δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο και συνέδεσε εμμέσως τα δυο θέματα.

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τον Γιούνκερ. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρι της Δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα», είπε.





















ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...