Σενάρια ακόμη και για κράτηση 5 ετών για τους δύο Έλληνες στρατιώτες ! Το Μαξίμου στρέφεται στην Ευρώπη !


Οι εξελίξεις στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που αδικαιολόγητα κρατούνται στην Αδριανούπολη είναι ραγδαίες και κανείς ,μετά την σημερινή απόφαση των τουρκικών αρχών, δεν ξέρει πότε θα επαναπατριστούν.

Θυμηθείτε το σκεπτικό της απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι δύο Έλληνες στρατιώτες να μείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας των Τούρκων και μετά την Λαμπρή.

Αυτό που όμως τρομάζει περισσότερο είναι οι πληροφορίες που έρχονται από επίσημα χείλη της τουρκικής δικαιοσύνης, μη αποκλείοντας υπό προϋποθέσεις ακόμη και την 5ετή κράτηση των Ελλήνων φαντάρων!

Νέο δημοσίευμα του Anadolu, επικαλούμενο την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αποκαλύπτει,

«Υπάρχουν συγκεκριμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί.

Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Οι εξελίξεις είναι αρκετά σοβαρές, ενώ την ίδια είδηση φαίνεται να αναπαραγάγουν τα τελευταία λεπτά και άλλα ΜΜΕ της γείτονος χώρας, θέλοντας να προσδώσουν την κρισιμότητα της υπόθεσης.

Άλλη μία εφημερίδα που υπάγεται στον λεγόμενο «φιλοκυβερνητικό τύπο», η "Γενί Ακίτ", παρουσιάσει τους δύο Έλληνες στρατιώτες ως «κατάσκοπους», σε δημοσίευμα που ασχολείται με τις πιέσεις της Ευρώπης για αποφυλάκιση των Ελλήνων φαντάρων:

«Στην Γερμανία που προσπαθεί να μας βάλει μυαλό σχετικά με τους δύο Έλληνες κατασκόπους που συλλάβαμε στα σύνορα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κατά της χώρας μας, ¨αλωνίζουν¨

630 προδότες της FETO με πρώτους τους φυγάδες εισαγγελείς Ζεκεριά Οζ και Τζελάλ Καρά, κατοικούνε στην Γερμανία. Τα αιτήματα έκδοσης της Τουρκίας συνεχώς απορρίπτονται απο τις γερμανικές αρχές».

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επέμεινε σε πρωινή του τηλεοπτική συνέντευξη στον χαρακτηρισμό των "ομήρων", ωστόσο εκτίμησε πως μέχρι το Πάσχα οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα απελευθερωθούν από τις τουρκικές αρχές.



Δυστυχώς οι αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης (επί της ουσίας του ίδιου του Ενρτογάν) έρχονται μερικές ώρες μετά να διαψεύσουν όχι μόνο τον Έλληνα ΥΠΑΜ, αλλά ολόκληρη την "αισιόδοξη" ελληνική κυβέρνηση, που ψάχνει για στήριγμα στις...Βρυξέλλες.

Οι Τούρκοι είναι φυσικό και επόμενο πως θα τραβήξουν κι άλλο το σχοινί, με το μέλλον των στρατιωτών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή να διαγράφεται αβέβαιο στις αφιλόξενες τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.




















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...