Στα χνάρια της παγκόσμιας χούντας: Απολύουν εργαζομένους επειδή υποστηρίζουν τον Τραμπ και είναι λευκοί !


Έχουν ακόμη και λίστα με ορισμένα..."αντιδραστικά άτομα" που ποτέ δεν θα προσλάβουν! Για όσους λοιπόν μέχρι σήμερα νομίζατε πως οι εγκαταστάσεις της Google είναι αυτός ο..."εργασιακός παράδεισος" που πουλάνε τα ΜΜΕ, καλύτερα μετά από το παρακάτω άρθρο να το ξανασκεφτείτε.

Στην πραγματικότητα η εταιρεία με τις αμέτρητες μετοχές και θυγατρικές ανά τον κόσμο, που ο κύκλος εργασιών της ισοδυναμεί με το ΑΕΠ ολόκληρων κρατών, δεν αποτελεί παρά μία μικρογραφία της μελλοντικής «Mother Company» που θα εξουσιάζει τον πλανήτη.

Διαβάζουμε συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

Ο μηχανικός της Google που είχε πρόσφατα απολυθεί, λόγω ενός επίμαχου εσωτερικού υπομνήματος που είχε κυκλοφορήσει στους συναδέλφους του, επικρίνοντας τις διακρίσεις εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας με συντηρητικές απόψεις, κινείται πλέον νομικά εναντίον της, καθώς υπέβαλε αγωγή.

Η αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια και συνοδεύεται από 100 σελίδες εσωτερικών εγγράφων της Google, κατηγορεί την εταιρεία ότι συστηματικά «εξοστρακίζει, υποτιμά και τιμωρεί» τους εργαζομένους της, που είναι άνδρες, λευκοί και τολμούν να εκφράσουν ανοιχτά τις συντηρητικές απόψεις τους σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα ή επειδή απλώς υποστηρίζουν ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλιο: Όσοι τυχόν αποκαλυφθεί -ισως ακόμη και μέσα από ηλεκτρονικές ψήφους- ότι είναι υποστηριχτής του Ντ.Τραμπ, αυτόματα βρίσκεται στην "μαύρη λίστα" των ιθυνόντων της Google!

Ο Τζέιμς Νταμόουρ απολύθηκε το 2017 μετά από το επίμαχο «μέμο» του, που είχε διχάσει τη Σίλικον Βάλεϊ και είχε ευρύτερο διεθνή αντίκτυπο. Μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει ότι αν υπάρχουν πολύ λιγότερες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις της Google, αυτό οφείλεται και σε βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.



Ο πρώην εργαζόμενος αποκαλύπτει ότι αρκετά στελέχη της Google διαθέτουν «μαύρες λίστες» συντηρητικών εργαζομένων, με τους οποίους αρνούνται να συνεργασθούν και ότι η εταιρεία διαθέτει μια ευρύτερη «μαύρη λίστα» συγγραφέων και άλλων συντηρητικών ή νεο-αντιδραστικών προσωπικοτήτων που είναι ανεπιθύμητοι στις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

«Περιμένουμε να αμυνθούμε στο δικαστήριο απέναντι στις κατηγορίες του κου Νταμόουρ» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως και σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι της Google είναι κυρίως άνδρες, λευκοί και ασιάτες. Πέρυσι, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κατηγόρησε την εταιρεία για «ακραίες μισθολογικές διακρίσεις» σε βάρος των γυναικών εργαζομένων και μια ομάδα τριών από αυτές έχει υποβάλει τη δική της αγωγή κατά της Google.

Αλλά και ένας δεύτερος εργαζόμενος της Google, λιγότερο γνωστός, ο Ντέηβιντ Γκούντμαν, ο οποίος επίσης απολύθηκε, εμφανίζεται ως ενάγων στην αγωγή, στο πλευρό του Νταμόουρ. Ο Γκούντμαν απολύθηκε, επειδή κάποια σχόλια του θεωρήθηκαν ότι ήσαν δυσφημιστικά εναντίον κάποιου μουσουλμάνου συναδέλφου του (!!!)

Σχόλιο el.gr: Υποθέτουμε πως οποιαδήποτε δήλωση ή θρησκευτική ομολογία από εργαζόμενο της Google, ακόμη κι αν αυτήν δεν είναι προσβλητική, θα είναι ικανή να επισείει την αυτόματη δίωξη του εργαζομένου, βάζοντάς τον στην "μαύρη λίστα" της εταιρείας.

Από τη στιγμή ειδικά που η Google παρακολουθεί ακόμη και τις διαδικτυακές αναρτήσεις των εργαζομένων της επί 24ωρου βάσεως, πράγμα που προκύπτει εκ του αποτελέσματος, τότε ποια είναι η διαφορά από ένα τυραννικό καθεστώς;

Κι όμως, σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτήν την στιγμή, οι συνθήκες εργασίας στον κολοσσό της Google θεωρούνται ως οι..."ιδανικότερες" παγκοσμίως. 

Μήπως να αλλάζατε γνώμη;






















ΠΗΓΗ: el.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...