Περασμένα "μεγαλεία"; Όταν οι Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους για την «Ελληνική Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ) !


Για τη νέα γενιά σίγουρα οι παρακάτω εικόνες των χιλιάδων Ελλήνων κάθε ηλικίας να ξεχύνονται στο δρόμο για το Μακεδονικό αποτελούν κάτι το άγνωστο, κάτι που δεν είναι καν χαραγμένο στην μνήμη της.

Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και οι Έλληνες -ως συνήθως- επαναπαύτηκαν σε διορισμούς στο Δημόσιο, επιδόματα, υποσχέσεις και ψευτοπτριωτισμούς. Απόδειξη αποτελεί η σημερινή ιστορική συγκυρία κατά την οποία το Μακεδονικό βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Μόνο που αυτή την φορά οι πιέσεις είναι πιο ασφυκτικές από ποτέ και οι νεοέλληνες επίσης πιο μαλθακοί από ποτέ.

26 περίπου χρόνια πριν, χιλιάδες επί χιλιάδων Έλληνες, σε κάθε γωνιά της χώρας, έβγαιναν στους δρόμους προβάλλοντας συνθήματα όπως: «Η Μακεδονία είναι ελληνική!» ή «Απαραβίαστα σύνορα - Απαραβίαστο όνομα».

Μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων, όταν το ζήτημα το ονόματος "φούντωνε", θέση έπαιρναν ακόμη και τοπικοί θρησκευτικοί ηγέτες.

Θυμίζουμε την φράση του κεκοιμημένου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος είχε πει πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να κατεβαίνουν στους δρόμους μόνο όταν κινδυνεύει το πορτοφόλι τους, αλλά και για άλλες αξίες και ιδανικά που κινδυνεύουν.





Λαοθάλασσες Ελλήνων που κατακλύζουν τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, κρατώντας ελληνικές σημαίες (μόνο), είναι εικόνες που μοιάζουν σήμερα τόσο ξένες αλλά και τόσο μακρινές:



Η τελευταία ευκαιρία - μάχη, δόθηκε το 2008, με το ιστορικό "όχι" της κυβέρνησης Καραμανλή. Λίγους μήνες αργότερα Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησος θα καίγονταν και οι Έλληνες θα επέλεγαν την οδό των "μεγάλων υποσχέσεων", αποκλειστικά και μόνο για το...πορτοφόλι τους.

Βλέποντας τις παρακάτω εικόνες, η σύγκριση με το σήμερα είναι μάλλον μία ιστορία που ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει σαν τίμημα την Μακεδονία μας.























ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...