Σκληρή Δήλωση Δικηγόρων Για Το Άσυλο Στον Τούρκο Στρατιωτικό !


Να σεβαστεί η κυβέρνηση την απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο ζητούν 11 πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων.

Με αφορμή την απόφαση χορήγησης ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην γείτονα χώρα κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, 11 τέως πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημάνουν ότι «οι διεθνείς νομικοί και νομολογιακοί κανόνες είναι τυπολατρικά απαραβίαστοι από κάθε κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της και οι ίδιοι διεθνείς κανόνες δεν επιδέχονται κοντόφθαλμες, αψυχολόγητες, ευκαιριακές και υποσχετικές πολιτικές».

Παράλληλα, οι 11 πρώην πρόεδροι, επισημαίνουν ότι η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου «πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση» και προσθέτουν: «Πολύ περισσότερο μάλιστα πρέπει να είναι σεβαστή από την παρούσα κυβέρνηση, καθώς δια μέσου του καθ΄ ύλην αρμοδίου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προσδιορίστηκαν τα πρόσωπα τα οποία θα συγκροτούν τις Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Ασύλου, που απαρτίζονται πλέον από δύο εν ενεργεία Διοικητικούς δικαστές και έναν εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ. Δηλαδή τα καθ΄ ύλην αρμόδια πρόσωπα».

Σύμφωνα με τους ίδιους «η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου στην 58 σελίδων απόφασή της, επικαλούμενη τις διεθνείς και άλλες συμβάσεις, θεμελιώνει απόλυτα τους λόγους για τους οποίους χορήγησε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό, ενώ παράλληλα περιγράφει με λεπτομερειακή σαφήνεια το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στην γείτονα χώρα και τους κινδύνους που διατρέχει ο Τούρκος στρατιωτικός εάν επιστρέψει στην πατρίδα του».

Και καταλήγουν: «Η αρχή της δίκαιης δίκης πρέπει να είναι όχι μόνο σεβαστή αλλά και απαραβίαστη, καθώς μάλιστα ο χρόνος δεν σταματά και τα πρόσωπα και καταστάσεις μεταβάλλονται».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην πρόεδροι:


  • Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
  • Δημήτρης Γαρούφας και Γιάννης Παπαδόπουλος, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,
  • Στέλιος Μανουσάκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς,
  • Απόστολος Λιόσης, του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας,
  • Γεώργιος Κυμπαρίδης, του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής,
  • Θεόδωρος Καζάς, του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου,
  • Κωνσταντίνος Σαρρής, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου,
  • Δημήτριος Κοντογιάννης, του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, και
  • Δημήτριος Κωστογιάννης, του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως.















ΠΗΓΗ: crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...