Βανδαλισμοί και επεισόδια στις Βρυξέλλες από Αφρικανούς ! Επιτέθηκαν σε τουρίστες έξω από ξενοδοχεία !


Σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές προχώρησαν οι βελγικές αρχές έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο των Βρυξελλών απο μουσουλμάνους "μετανάστες".

Ομάδα περίπου 30 ατόμων αποτελούμενοι από Αφρικανούς απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα, επιτέθηκε σε αστυνομικούς και σε τουρίστες έξω από ξενοδοχεία.

«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν» κοντά στην πλατεία Louise, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη συνοικία» δήλωσε η Ιλς φαν ντε Κιρ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της βελγικής πρωτεύουσας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα. Μια ομάδα περίπου 30 αφρικανών ή βορειοαφρικανών «απομακρύνθηκε από το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχε σε μια πορεία κατά της δουλείας στη Λιβύη». Κατόπιν «φόρεσαν κουκούλες» και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο καταστήματα.

Ένα περιπολικό της αστυνομίας επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της ομάδας που επιπλέον άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αρχών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγο πριν από τις 18.00 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συνέχιζαν να αναζητούν υπόπτους, ενώ επικρατούσε ηρεμία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα εξοπλισμένο με κανόνι νερού και ένα ελικόπτερο.

Είναι η τρίτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σε διάστημα λίγων εβδομάδων, από βορειαφρικανούς μετανάστες.

Την 15η Νοεμβρίου σε μια συγκέντρωση Μαροκινων που δεν είχε την άδεια των αρχών και διοργάνωσε μια δημοφιλής χρήστρια των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν ταραχές όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος. Τέσσερις ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ταραχές συνόδευσαν την πρόκριση του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, από Μαροκινούς φιλάθλους οι οποίοι προκάλεσαν πάλι εκτεταμένα επεισόδια.











Στο μεταξύ στη Σουηδία τέλος στην αθρόα μετανάστευση που καταστρέφει την σουηδική κοινωνία υπόσχεται να βάλει ο Σουηδός πολιτικός Τζίμι Άκεσσον επικεφαλής του κόμματος των «Σουηδών Δημοκρατών» και μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.

Όπως αναφέρει στο εμπνευσμένο βίντεο και με τις εκλογές είναι λιγότερο από ένα χρόνο μακριά:

«Η διαμάχη στη Σουηδία σήμερα δεν έχει να κάνει ανάμεσα σε δεξιό και αριστερό, ή σε πλούσιο με φτωχό, σε άντρα με γυναίκα.

Η διαμάχη είναι ανάμεσα σε αυτούς που καταστρέφουν και σε αυτούς που εργάζονται για να σώσουν τη χώρα μας.

Η διαμάχη είναι ανάμεσα σε εσάς και σε εμάς.

Με λένε Τζιμμυ Ωκενσσον και θα κάνω τα πάντα να πολεμήσω το χάος που εσείς οι σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί προκαλέσατε.

Μπορούμε και οφείλουμε να δώσουμε λύση σε αυτή την κατάσταση».



















ΠΗΓΗ: pronews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...