Βίντεο: Δείτε τα τουρκικά ελικόπτερα να πετούν πάνω απο τα Ίμια !


Η κάμερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατέγραψε την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια πραγματοποιώντας δύο υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική βραχονησίδα, σε ύψος 30 και 260 μέτρων αντίστοιχα προκειμένου υποτίθεται για να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Στην πραγματικότητα βέβαια καμία σχέση με την "διάσωση" δεν είχε η οτήση του τουρκικού ελικοπτέρου, απλώς επρόκειτο για ένα ακόμη "δείγμα γραφής" της Άγκυρας αναφορικά με τις προθέσεις της στην συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου.

Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 07:59 το πρωί της Παρασκευής και η δεύτερη στις 09:41.

Οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ερευνώντας στην περιοχή του ναυαγίου όπου έχουν πνιγεί τρεις μετανάστες προκειμένου να διασώσει τους αγνοούμενους.

Το ελληνικό Super Puma πετούσε στα Ίμια και την Καλόλιμνο από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Η Άγκυρα ξεκίνησε το πρωί παράλληλη επιχείρηση πολύ κοντά στο σημείο που ερευνούσε το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και έφτασε στο σημείο να αποστείλει στα Ίμια δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 για να παρενοχλήσουν ελληνικό ελικόπτερο που ερευνούσε για τον εντοπισμό ναυαγών!

 Με την ενέργειά τους αυτή οι Τούρκοι δημιούργησαν συνθήκες που θα μπορούσαν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο το πλήρωμα του ελληνικού ελικοπτέρου που εκείνη την ώρα προσπαθούσε να εντοπίσει τους αγνοούμενους μετανάστες.




















ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !



ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...