Πρόβες για την επιβολή του χαράγματος; Μάθετε για το "έξυπνο βιο-τατουάζ" που θα σας ακολουθεί παντού !


Ουσιαστικά πρόκειται για τον νέο εύκολα διαδεδομένο τρόπο ελέγχου όλων των λειτουργιών του ανθρωπίνου σώματος ανά πάσα στιγμή, συνιστώμενο από την επιστημονική κοινότητα, κυρίως λόγω της ευκολίας του στην τοποθέτηση αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων του.

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών έχει αναπτύξει "έξυπνα βιοαισθητήρια τατουάζ" που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης και νατρίου στο αίμα.

Η εφημερίδα Harvard Gazette ανέφερε ότι ο Ali Yetisen, μεταδιδακτορικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι μετά από να αναλογιστεί όλη η ομάδα του κατέληξε στην ιδέα ότι θα μπορούσε να ενσωματώσει βιοαισθητήρες στο δέρμα.

"Θέλαμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτό που είναι διαθέσιμο μέσα από την κλασσική ιατρική σήμερα", είπε.

Η παρακολούθηση της υγείας ενός ατόμου μπορεί να πραγματοποιηθεί επί του παρόντος από ένα ευρύ φάσμα φορητών συσκευών, αλλά συχνότερα πρέπει να επαναφορτιστούν και να συνδεθούν σε ασύρματο δίκτυο για τη μετάδοση δεδομένων, ανέφερε.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τα "τατουάζ νέας γενιάς" που ανέπτυξε η ομάδα του Ali Yetisen, μιας και τα ειδικά μελάνια που χρησιμοποιούν αποτελούνται από ένα υλικό που αντιδρά στη χημική σύνθεση του ενδοκυτταρικού υγρού που αντανακλά την κατάσταση του αίματος.

Κατά τους ίδιους, η ανακάλυψη αυτού του είδους βιο-τατουάζ, αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τομέα της ιατρικής, προλαμβάνοντας ακόμη και επικίνδυνες ασθένειες που συχνά συνδέονται με το αίμα.

Έτσι για να...συνηθίζει ο παγκόσμιος πληθυσμός:
















ΠΗΓΗ: el.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...