Ξύλο και αίμα στην Καταλονία έξω από τα προεκλογικά κέντρα ! Αστυνομικοί χτυπούν ηλικιωμένους ! 337 ο αριθμός των τραυματιών !


Οι κάλπες άνοιξαν στην Καταλονία για το «απαγορευμένο» δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, αλλά την ίδια ώρα επαληθεύτηκαν και οι φόβοι για εντάσεις.

Η Μαδρίτη επιμένει ότι το δημοψήφισμα δεν θα γίνει και το χαρακτηρίζει παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και από τα ξημερώματα έκαναν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σε εκλογικά κέντρα, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιχειρώντας να απομακρύνει τους πολίτες που βρίσονταν εκεί. Ηδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά, ή με τους εκπροσώπους του νόμου να τραβούν με τη βία ηλικιωμένους.

337 τραυματίες από την πρωτοφανή επίθεση της αστυνομίας στους ψηφοφόρους

Τουλάχιστον 337 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες στη Βαρκελώνη, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μικροτραυματισμούς ωστόσο οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο σοκ προκαλούν για την πρωτοφανή αυτή επίθεση.

Με πλαστικές σφαίρες εναντίον των πολιτών η Καταλανική αστυνομία

Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.


























ΠΗΓΗ: crashonline.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...