Πογκρόμ κατά του ελληνισμού της Β.Ηπείρου ! Ξεσηκώνονται οι ελληνικοί πληθυσμοί στη Χειμάρρα !


Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η αλβανική αστυνομία υφαρπάζει τις ελληνικές περιουσίες.

Πιο τεταμένη από ποτέ φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα ελληνικά χωριά της Βόρειας Ηπείρου, όπου πολλοί Έλληνες κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μαζικά για πρώτη φορά ενάντια στο ύπουλο σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών.

Όπως σας ενημερώνουμε διαρκώς στο el.gr, ένταση επικράτησε την Παρασκευή 25 Αυγούστου, όταν οι Έλληνες κάτοικοι της Χειμάρρας και των γύρω χωριών αποφάσισαν να λύσουν την σιωπή τους και να κάνουν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο η αλβανική αστυνομία προέβη σε ακρότητες, συλλαμβάνοντας με βίαιο τρόπο δεκάδες Έλληνες που εκείνη τη στιγμή απλά διαμαρτύρονταν κρατώντας πανό και ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να παραδώσουν τις περιουσίες τους.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει και αυτή τη στιγμή δεκάδες Έλληνες βρίσκονται στα αλβανικά κρατητήρια, επειδή...τόλμησαν να προβούν σε διαδήλωση κατά της ρύθμισης για τις περιουσίες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φρέντης Μπελέρης.

Οι Έλληνες της Χειμάρρας καταγγέλλουν τις ύπουλες πρακτικές της κυβέρνησης Έντι Ράμα, που χρησιμοποιεί δήθεν ευρωπαϊκές οδηγίες για την πολεοδομική ανάπλαση της χώρας, δραττόμενη της ευκαιρίας να βάλει "χέρι" σε ελληνικές περιουσίες.

Τα πογκρόμ των αλβανικών αρχών προς τους Έλληνες της Β.Ηπείρου δεν έχουν τέλος, ωστόσο οι ίδιοι διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να αφήσουν το αλβανικό κράτος να υφαρπάξει τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις εκκλησίες των Ελλήνων της περιοχής.















ΠΗΓΗ: el.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...