ΤΡΑΓΙΚΟ ! Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στον Σχοινιά μεταδιδόταν ζωντανά στο Facebook (βίντεο) !


Ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχοινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο κατεβαίνει πιο χαμηλά.

Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα στο βίντεο που μεταδιδόταν live στο Facebook, το ελικόπτερο πετά χαμηλά, περίπου 30-50 πόδια πάνω από το νερό. Ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή, το ελικόπτερο φαίνεται να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα, χωρίς να μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια αν πράγματι ο πιλότος έχει επιταχύνει ή αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργείται σε όποιον παρακολουθεί το βίντεο επειδή το ψεκαστικό πετά πολύ χαμηλά.

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς και πάλι να ακούγεται κάτι. Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης και σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.



Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο σημείο εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας.

Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί.

Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.












ΠΗΓΗ: crashonline.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...