Θα σκάσει η «φούσκα» ! Οι ειδικοί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ !


Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των ακινήτων σε πολλές γερμανικές πόλεις, με τα ενοίκια και τις τιμές αγοροπωλησίας να έχουν «ακουμπήσει» τον ουρανό.

Μέσα στο 2016, οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν κατά 8% στις γερμανικές πόλεις με μεγάλη ζήτηση και όπως δηλώνει σε ρεπορτάζ στη Deutsche Welle, ο ειδικός Ρόμαν Χάιντριχ από το μεσιτικό γραφείο Jones Long Lasalle (JLL), από το 2004 τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 56% στην Κολωνία και κατά 115% στο Βερολίνο.

Το ινστιτούτο ερευνών Empirica προειδοποιεί για κίνδυνο φούσκας στην γερμανική αγορά ακινήτων και διαπιστώνει ότι οι τιμές διαμορφώνονται άνισα μεταξύ των γερμανικών πόλεων, ενώ προειδοποιεί ακόμα για τιμών κατά 25% σε Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βερολίνο και κατά 33% σε Κολωνία και Μόναχο.

Διαφορετική άποψη έχει εκφράσει ο Στέφαν Μητρόπουλος, ειδικός σε ζητήματα ακινήτων στην περιφερειακή τράπεζα Helaba: «Για να υπάρξει φούσκα ακινήτων πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις, όπως είναι η απερίσκεπτη χορήγηση δανείων και ο κερδοσκοπικός παράγοντας. Σε αντίθεση με την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η γερμανική αγορά ακινήτων ορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκτίναξη των τιμών οφείλεται στα χαμηλά επιτόκια αλλά και στην μετανάστευση που έχει αυξήσει τον αστικό πληθυσμό.

Tην ίδια ώρα, ανησυχία εκφράζει και η γερμανική κυβέρνηση, που εξετάζει τρόπους με τους οποίους η γερμανική Εποπτική Αρχή Τραπεζών να μπορεί να δρα προληπτικά και να εμποδίζει τη χορήγηση στεγαστικών δανείων.









ΠΗΓΗ:  voicenews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...