ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο ΓΕΕΘΑ ! ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ ετοιμάζουν χτύπημα;


Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο. Η προκλητικότητα της Άγκυρας βρίσκεται σε έξαρση και εκτιμάται από τους αναλυτές πως η Τουρκία θα επιδιώξει τη δημιουργία τετελεσμένου στο Αιγαίο.

Σε αυτά ενδέχεται να αναμειχθεί ένα είδος άτυπης πολιτοφυλακής, μια παρακρατική οργάνωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδρύσει μυστικά το 2012 για μυστικές επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες, αλλά στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το δίκτυο του άλλοτε συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αυτός ο παρακρατικός στρατός κινείται στο πλαίσιο του Εθνικισμού και του τουρκικού επεκτατισμού. Ο Τούρκος πρόεδρος ποντάρει στην άρτια εκπαιδευμένη οργάνωση, η οποία κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα μιας ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικών συμβούλων και εκπαίδευσης ονόματι SADAT.

Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία διαφημίζει ότι «είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία στην Τουρκία που παρέχει διεθνώς στρατιωτική συμβουλευτική, εξοπλισμό και εκπαίδευση, είτε πρόκειται για συμβατικό πόλεμο, είτε για ειδικές αποστολές».

Το βασικό ζητούμενο είναι η χρήση του ‘στρατού’ αυτού και ο βαθμός ελέγχου του Ερντογάν πάνω σε αυτόν.

ΠΗΓΗ: voicenews.gr