ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο ΓΕΕΘΑ ! ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ ετοιμάζουν χτύπημα;


Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο. Η προκλητικότητα της Άγκυρας βρίσκεται σε έξαρση και εκτιμάται από τους αναλυτές πως η Τουρκία θα επιδιώξει τη δημιουργία τετελεσμένου στο Αιγαίο.

Σε αυτά ενδέχεται να αναμειχθεί ένα είδος άτυπης πολιτοφυλακής, μια παρακρατική οργάνωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδρύσει μυστικά το 2012 για μυστικές επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες, αλλά στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το δίκτυο του άλλοτε συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αυτός ο παρακρατικός στρατός κινείται στο πλαίσιο του Εθνικισμού και του τουρκικού επεκτατισμού. Ο Τούρκος πρόεδρος ποντάρει στην άρτια εκπαιδευμένη οργάνωση, η οποία κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα μιας ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικών συμβούλων και εκπαίδευσης ονόματι SADAT.

Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία διαφημίζει ότι «είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία στην Τουρκία που παρέχει διεθνώς στρατιωτική συμβουλευτική, εξοπλισμό και εκπαίδευση, είτε πρόκειται για συμβατικό πόλεμο, είτε για ειδικές αποστολές».

Το βασικό ζητούμενο είναι η χρήση του ‘στρατού’ αυτού και ο βαθμός ελέγχου του Ερντογάν πάνω σε αυτόν.









ΠΗΓΗ: voicenews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...