ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ! Θέλουν να τη «φιμώσουν» για χάρη της αξιολόγησης !


Στο κάδρο της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης μπήκε πλέον για τα καλά η Νέα Δημοκρατία κι όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για την κυβέρνηση παρά για τη Νέα Δημοκρατία.

Ακριβώς για αυτό φρόντισαν οι αναφορές του Πιερ Μοσκοβισί και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόκειται για δύο αναφορές, μέσα σε δύο ημέρες, από δύο κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Ο Γάλλος Επίτροπος πριν την έναρξη του Eurogroup της Δευτέρας και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε χαρακτηριστικά «Συζητάμε με αυτή την κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα θα γίνουν εκλογές, θα έρθει άλλη κυβέρνηση. Εγώ σέβομαι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.» κάνοντας παράλληλα αναφορά και στη Νέα Δημοκρατία.

Χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το ECOFIN ξεκαθάρισε πως σε όλες τις περιπτώσεις η αντιπολίτευση μίας χώρας πρέπει να αποδέχεται τα μέτρα που είναι στο πρόγραμμα, φωτογραφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η αναφορά του Μισέλ Σαπέν, ότι το ΔΝΤ ζητάει και την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα, η οποία διαψεύστηκε από αξιωματούχο του Ταμείου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ένα ενημερωτικό σημείωμα ξεκαθάρισε τη θέση της λέγοντας πολύ απλά ότι «H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει».

Η αντίδραση ωστόσο της κυβέρνησης καταδεικνύει σύγχυση αφού παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε ζητήσει συναίνεση, τώρα διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας για να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή.

Οι δηλώσεις αυτές σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις δείχνουν ότι στην Ευρώπη είναι έτοιμοι για πιθανές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με πρόωρες εκλογές και αλλαγή στον πρωθυπουργικό θώκο.










ΠΗΓΗ: crashonline.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...