Ανοίγει ο δρόμος για την αποστρατικοποίηση των νησιών; Τουρκικό αίτημα για αποχώρηση του ΝΑΤΟ !


Περίεργο αίτημα των Τούρκων προς το ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Υπουργών Αμύνης στις χώρες του ΝΑΤΟ, ζήτησε από την Συμμαχία την πλήρη αποχώρησή της από το Αιγαίο, με επίσημη δικαιολογία τα μηδενικά αποτελέσματα στο προσφυγικό.

Ο ίδιος εκφράζοντας τις ορέξεις της τουρκικής ηγεσίας, σημείωσε:

"Η αποστολή τούτη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά. Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις. Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ".

Δεν αποκλείεται η Τουρκία, εν μέσω αυξημένης έντασης στην περιοχή, να θέλει να προβεί σε νέες ακόμη πιο επιθετικές ενέργειες, αμφισβητώντας ακόμη και την ελληνικότητα νησιών όπως η Κως και το Καστελόριζο.

Ουσιαστικά ζητάει από το ΝΑΤΟ την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο ελληνικό αρχιπέλαγος, κάτι που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.










ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...