ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ! Ποιους αφορά και πόσο θα είναι;


Μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 30% φέρει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με μεγάλους χαμένους όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού προβλέπει δυο στάδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Πρώτα βγαίνει η σύνταξη που θα έπαιρνε ο δικαιούχος με τον παλιό τρόπο υπολογισμού. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου, η σύνταξη που θα έπαιρνε είναι 1.373 ευρώ (προ φόρου και περικοπών) ενώ μετά τις μνημονιακές μειώσεις το ποσό πέφτει στα 1.267 ευρώ (προ φόρου και εισφοράς ασθένειας).

Στη συνέχεια ακολουθεί ο υπολογισμός της σύνταξης με τα ποσοστά αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη. Στα 35 χρόνια, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 33,81% των συντάξιμων αποδοχών. Με το μέσο όρο στα 1.538 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 520 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και το σύνολο της σύνταξης βγαίνει στα 904 ευρώ.

Υπολογίζεται η μείωση της νέας με παλιά σύνταξη που είναι 363 ευρώ ή σε ποσοστό 29% και ενεργοποιείται ο μηχανισμός της προσωπικής διαφοράς, ο οποίος προστατεύει όσους αποχωρήσουν από 13 Μαΐου 2016, μέσα στο 2017 και το 2018. Οι μειώσεις θα ξεπεράσουν το 20%.









ΠΗΓΗ:  voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...