Πούτιν προς Αλβανία: «Κάντε πίσω ΤΩΡΑ ! ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ» !


Ο Ρώσος Πρέσβης στα Τίρανα Αλεξάντερ Καρπούσιν, έστειλε, εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ένα ισχυρότατο μήνυμα στους Αλβανούς, ότι σε καμία περίπτωση η Ρωσία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

Όπως τόνισε ο Καρπούσιν, «οι δηλώσεις του επικεφαλής του πενταγώνου Τζέιμς Μάθις για το σχηματισμό τακτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου ήταν αντιπαραγωγικές και άχρηστες.

 Το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ δεν επιτρέπει την μετατροπή της δύναμης ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) σε νέο τακτικό στρατό. Η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της χώρας που εκπροσωπώ, είναι ότι ποτέ δεν θα υποστηρίξει αυτή την ιδέα».

Το μήνυμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφές.

Μέσω του πρέσβη, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί ότι αν οι Αλβανοί προχωρήσουν στη δημιουργία στρατού και προσπαθήσουν να πλήξουν τη Σερβία, θα υπάρξουν άμεσα μέτρα, γιατί η Σερβία δεν είναι μόνη της.

Σύμφωνα με Σέρβο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, που σχολίασε τις δηλώσεις του Καρπούσιν, «το μήνυμα (σ.σ. του Ρώσου πρεσβη) έχει ως εξής: ‘Εμείς ποτέ δεν θα επιτρέψουμε στο Κοσσυφοπέδιο να αποκτήσει στρατό και εμείς θα υπερασπιστούμε τα σερβικά συμφέροντα’».









ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...