Υπό έρευνα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια από την Γερουσία των ΗΠΑ: Ερευνούν τις σχέσεις της με τις ΜΚΟ του Τ.Σόρος !


Τι δουλειά έχει το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία» OSF (Open Society Foundation) στα Σκόπια;

Αυτό είναι το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί στην Ουάσιγκτον καθώς ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Christopher Smith ανακοίνωσε την διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια δραστηριότητα η οποία συνδέεται με αυτές του Σόρος.

Όπως αποδεικνύεται το ίδρυμα OSF είναι αναμεμειγμένο στην παροχή χρημάτων στο κρατίδιο με στόχο την διευκόλυνση της διέλευσης μεταναστών μουσουλμάνων στο μεγαλύτερο μέρος τους προς την Ευρώπη.

Στην ιδία όμως υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένο και το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών μέσω του προγράμματος USAID (U.S. Agency of International Development).

Έτσι ενώ ο δεδηλωμένος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης για τα Σκόπια είναι η «προώθηση της Δημοκρατίας» το αμερικανικό ΥΠΕΞ επι υπουργείας Χίλαρι κιντον 92009-2013) ξεκίνησε το 2012 συνεργασία με το ίδρυμα Σόρος και τις διάφορες ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος στη χώρα.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Tony Perkins στο Washington Update oι ΜΚΟ αυτές κάθε άλλο παρά «δημοκρατικές» είναι: Πιο συγκεκριμένα προωθούν «προοδευτικές» ιδεοληψίες όσο και κυοφορούν ιδεολογίες περί της βίας και της ριζοσπαστικοποίησης σε όλη την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ο Σόρος ελέγχει πάνω από 60 ΜΚΟ μόνο στα Σκόπια(!) οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια μέσω του προγράμματος USAID. Μέσω αυτού του «καναλιού» ο Σόρος κατευθύνει χρήματα από το αμερικανικό πρόγραμμα στο κόμα SDSM το οποίο είναι το πρώην κομουνιστικό κόμμα των Σκοπίων. Με άλλα λόγια, όπως τονίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί στα Σκόπια που ΄χουν κουραστεί από την 25χρονη δραστηριότητα του Σόρος στη χώρα τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ο οργανισμός SOS (Stop Operation Soros).

Σύμφωνα με τον Nikola Srbov του SOS: «Ο οργανισμός OSF ο οποίος λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Σορος, χρηματοδοτεί βίαιες διαδηλώσεις στα Σκόπια. Έχει μονοπωλήσει την πολιτική ζωή στη χώρα πολεμώντας τον οποιοδήποτε οργανισμό που αντιτίθεται στην ιδεολογία του». Σύμφωνα με τον ιδιο τα χρήματα του USAID κατευθύνονται στο SDSM.

Έτσι ο άνθρωπος που βοήθησε την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Αίγυπτο (να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε φιλοξενηθεί σε ομιλία στο ίδρυμα Κλιντον), ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ferguson των ΗΠΑ και χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την προεκλογική εκστρατεία της Χ.Κλιντον δραστηριοποιείται στα Σκόπια προκειμένου να ελέγξει πλήρως το κράτος σε βαθμό που σχεδόν το έχει καταφέρει, με ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα.

Τώρα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια είναι κάτω από ενδελεχή έρευνα, έρευνα που ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Smith, με το κατηγορητήριο ότι δρούσε ως οικονομικός υποστηρικτής του SDSM.

Η έρευα ξεκίνησε ύστερα από την άρνηση της πρεσβείας να απαντήσει στην επιστολή του Smith και πέντε ακόμη γερουσιαστών αναφορικά με τις δραστηριότητες της πρεσβείας αλλά και την χρηματοδότηση του ιδρύματος OSF του Σόρος στη συγκεκριμένη χώρα.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Ντ.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και στο «καθάρισμα» των διπλωματικών υπηρεσιών που είχε δημιουργήσει η Κλιντον. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το υπόμνημα διαμαρτυρίας 900 διπλωματών του State Department κατά του διατάγματος Τραμ για τους αλλοδαπούς. Είναι φανερό ότι ο Σόρος έχει διεισδύσει και στο αμερικανικό ΥΠΕΞ ελέγχοντας εκατοντάδες αξιωματούχους.









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...