IΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ιστοσελίδων ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ media shops και Οργανισμούς με μαϊμού επισκεψιμότητες !


Εκδότες-ιδιοκτήτες ιστοσελίδων τριγυρνάνε στα media shops και σε μεγάλους οργανισμούς και κλείνουν συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με πέτσινες επισκεψιμότητες και ακόμη πιο πέτσινε πρωτιές. Εκεί που φαίνεται αν ένα ενημερωτικό site διαβάζεται πραγματικά είναι ο χρόνος παραμονής του αναγνώστη στο περιβάλλον του.

Oι “μαιμού” επισκεψιμότητες των ελληνικών sites και το κύκλωμα το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση με κάτι περίεργους τύπους που γυρνάνε στα γραφεία εκδοτών sites και μαζεύουν πολλά μαύρα πεντοχίλιαρα εκτός από καταγγελία στην Verizon Communications που είναι η νέα ιδιοκτήτρια της χρεοκοπημένης Yahoo, απασχολεί πλέον τους Ελληνες Εισαγγελείς αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” που κυκλοφορεί και το οποίο αναφέρει:


Εκτός από τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, αποκαλύπτεται τώρα ότι παραποιούνται και οι επισκεψιμότητες των ιστοσελίδων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να παραπλανώνται εκτός από τους αναγνώστες και οι διαφημιζόμενοι…

Την αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το σχετικό κουβάρι έδωσαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εξελίξεις σχετικά με την Yahoo η οποία ανακοίνωσε προ ημερών ότι, ύστερα από την αποτυχία των προσπαθειών της να ανακάμψει, θα αλλάξει το όνομά της όταν ολοκληρωθεί η πώληση των βασικών της δραστηριοτήτων.Αξιζει να σημειωσουμε οτι ολοκληρωνεται ουσιαστικα η μεταβιβαση της μηχανής αναζήτησης, της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και της διαδικτυακής πύλης στην Verizon Communications αντί του ποσου των 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!

Στην Ελλάδα, λοιπόν, όπου η Yahoo διαθέτει περίπου 600.000 διαδικτυακούς φίλους, πρώην στέλεχος της καταγγέλλεται ότι, εκμεταλλευόμενο αυτή τη θολή και μεταβατική κατάσταση,και προφανως εν αγνοια της ιδιας της εταιρειας , κάνει διάφορες κινήσεις προς όφελός του. Έχει κατ’ αρχάς τη δυνατότητα να αναπαράγει στην εγχώρια σελίδα της Yahoo επιλεκτικά ειδήσεις από τα sites που προτιμά ο ίδιος.

Εκτός από την ελληνική σελίδα της Yahoo, μεγάλο παιχνίδι με τις επισκεψιμότητες αναφέρεται ότι γίνεται παράλληλα, από τους ίδιους ανθρώπους, μέσω και του facebook. Συγκεκριμένα έχουν δημιουργηθεί μερικές σελίδες στις οποίες προστίθεται με ψεύτικα προφίλ-ρομπότ πολύ μεγάλος αριθμός «φίλων» οι οποίοι όμως είναι εικονικοί και επί της ουσίας ανύπαρκτοι. Τα λεγόμενα «προφίλ» τους είναι πανομοιότυπα, περιλαμβάνοντας απλώς λίγες φωτογραφίες και τίποτε άλλο. Όμως χρησιμοποιούνται ώστε μέσω αυτών να αναπαράγονται και να διαχέονται στο χώρο του διαδικτύου τα sites που έχουν επιλεγεί, φουσκώνοντας την επισκεψιμότητά τους.

Με αυτό το ντοπάρισμα, αλλοιώνεται η πραγματική εικόνα επιτρέποντας ωστόσο στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων sites -που εμφανίζονται ως δήθεν μεγάλα και κυρίαρχα- να πηγαίνουν στις διαφημιστικές εταιρείες και να αποσπούν διαφημίσεις που όμως δεν αντιστοιχούν στα αληθινά μεγέθη της επισκεψιμότητάς τους!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, της τεχνητής αλλοίωσης, επηρεάζεται και η σειρά κατάταξης των ιστοσελίδων στην γνωστή μηχανή ALEXA με αποτέλεσμα η λίστα που παρουσιάζει να καθίσταται εκ των πραγμάτων εντελώς αναξιόπιστη ως εργαλείο.

Εκτός από τους αναγνώστες, έως τώρα έχουν άγνοια και οι πιο πολλοί διαφημιζόμενοι για τις μεθοδεύσεις αυτές οι οποίες καταλήγουν εις βάρος τους αφού πληρώνουν μεν, πιστεύοντας ότι προβάλλονται από μεγάλες ιστοσελίδες με ισχυρή απήχηση στο κοινό του διαδικτύου, αλλά τελικά οι διαφημίσεις τους καταλήγουν άχρηστες αφού δεν τις βλέπει σχεδόν κανείς.

Οι πελάτες των διαφημιστικών εταιρειών που αποδέχονται τέτοιες εισηγήσεις για να διαφημισθούν σε sites που δεν διαβάζονται πιάνονται θύματα πετώντας τα χρήματά τους σε πηγάδι χωρίς πάτο. Για τους ειδικούς μάλιστα η απάτη είναι εύκολο να διακριβωθεί αφού υπάρχει ένα αρκετά ασφαλές κριτήριο. Από τα αναλυτικά -και όχι τα πρόχειρα- στατιστικά στοιχεία για κάθε site προκύπτει ο χρόνος παραμονής κάθε αναγνώστη σε αυτό. Και όσο περισσότερο «μαϊμού» είναι η επισκεψιμότητα, τόσο ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής…






ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...