ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Γύρισαν "μπούμερανγκ" οι κυρώσεις Ομπάμα στη Ρωσία ! Οι ΗΠΑ σε δεινή θέση !


Μεγαλύτερο πλήγμα υπέστησαν οι ΗΠΑ, παρά η Ρωσία, μετά τις κυρώσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση Ομπάμα, με την κατηγορία της ρωσικής κυρβερνοεπίθεσης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Με άρθρο που αναλύει την "επόμενη μέρα" των κυρώσεων, ο εκδότης του περιοδικού Νational Interest, Jim Simes, και ο πολιτικός επιστήμονας Paul Saunders, περιγράφουν πως η τιμωρία που επέβαλλε ο πρόεδρος Ομπάμα, ουσιαστικά επηρεάζει αρνητικά τις ΗΠΑ.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η πολιτική που ακολούθησε λίγο πριν την έξοδο του ο απερχόμενος πρόεδρος είχε σαν στόχο να κάνει πιο δύσκολη τη θέση του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ και όχι να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας, αφού έτσι, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πιθανό να επιδεινωθούν. 

Έτσι, δεν είναι εύκολο να υπάρχει κοινή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον, οι δύο συντάκτες τονίζουν ότι ο Ομπάμα δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας και ότι θα ήταν φρόνιμο να περιμένει να τελειώσει η έρευνα και να αφήσει την απόφαση στον Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΗΓΗ: voicenews.gr