ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ της Σερβίας ! ΑΝΑΚΑΛΕΙ την αναγνώριση των Σκοπίων ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" !


Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μέρα με τη μέρα. Η Σερβία με μία κίνηση που αποτελεί σταθμό, τείνει χείρα βοηθείας προς τη χώρα μας, ανακαλώντας την αναγνώριση των Σκοπίων με το "συνταγματικό όνομα" τους.

Στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας εμφανίστηκαν πινακίδες που δείχνουν τον δρόμο προς τα Σκόπια και αναγράφουν "FYROM" και άμεση ήταν η αντίδραση.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, σε ανακοίνωση του σημειώνει: "Η χρήση αυτού του όρου, και όχι του συνταγματικού ονόματος της 'Μακεδονίας', βρίσκεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας.

Αυτή η ανακολουθία πρέπει να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρόκληση προσβάλλει τα συναισθήματα των πολιτών του νότιου σλαβικού κράτους και δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η ακατάλληλη και ασεβής ονομασία είναι καταχρηστική μεταξύ των γειτόνων".

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί δήλωση μετάνοιας από τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάντιτς, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι ήταν λάθος της Σερβίας να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...