ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ στην ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΥΛΟΥ των ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !


Ραγδαία εξέλιξη είχαμε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά το Πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το αίτημα των δύο συνηγόρων των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να συνεδικαστούν οι υποθέσεις του στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι συνήγοροι των οκτώ αξιωματικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των οκτώ, επικαλούμενοι μεταξύ των άλλων, ότι αυτό πρέπει να γίνει προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, όπως συνέβη με το συμβούλιο εφετών, το οποίο απέρριψε το αίτημα έκδοση για τους πέντε εκ των οκτώ αξιωματικών και το έκανε δεκτό για τους υπόλοιπους τρεις.

Θυμίζουμε πως στις 10,11 και 13 Ιανουαρίου θα συζητηθούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν το αίτημα έκδοσης των αξιωματικών από τις Τουρκικές αρχές.

ΠΗΓΗ: voicenews.gr