ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: Φουσκωτά με Τούρκους κομάντο κύκλωσαν τα νησιά ! Επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ !


Τουρκική κίνηση δύο ημέρες μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου μη έκδοσης για τους οκτώ φυγάδες Τούρκους αξιωματικούς είχαμε σήμερα στα Ίμια.

Κίνηση όμως που αποτελεί μέγιστη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς έρχεται ανήμερα της επετείου της κρίσης των Ιμίων του 1996. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι στη σημερινή νέα πρόκληση μετείχε και ο ανώτατος αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τότε η νέα πρόκληση αποκτά τεράστια βαρύτητα, που δείχνει ότι η Τουρκία μεθοδεύει νέο θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, πλησίασαν τα δύο νησιά, παραβίασαν τα ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα και προκλητικά στάθηκαν για λίγα λεπτά ανάμεσα στα δυο νησιά.

Τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια, όπου τα κύκλωσαν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους προς τα νησιά. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.

Η πρωϊνή προσέγγιση δύο φουσκωτών με Τούρκους κομάντος και μιας πυραυλακάτους στα Ίμια, αποκτά άλλη διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο ΓΕΕΘΑ -προφανώς από το ελληνικό πολεμικό πλοίο που έκοψε το “βήχα” στους Τούρκους- σ΄ ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ακάρ!

Σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν άσκηση κατάληψης βραχονησίδας! Να σημειωθεί ότι στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν αντέδρασε, πιστή στο δόγμα της «στρατηγικής ψυχραιμίας» που έχουν υιοθετήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το φιάσκο του 1996.










ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...