Για πρώτη φορά μετά τον Β'ΠΠ Γερμανός αξιωματούχος απειλεί την Βρετανία ! Τι είπε ο Σόιμπλε !


Φαίνεται ότι τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε έχουν επηρεάσει και τη νοητική του κατάσταση. Αλλιώς δεν εξηγαίται ότι μίλησε στην Βρετανία και στον Βρετανό υπουργό Οικονομικών σα να μιλά σε Τσίπρα και Τσακαλώτο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απείλησε (χωρίς να προσδιορίσει το διακύβευμα) τη βρετανική κυβέρνηση να μην μειώσει την φορολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προσελκύσει επιχειρήσεις έπειτα από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμηνύοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση θα «αποτύχει»!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond δήλωσε πως η κυβέρνηση της Theresa May θα προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για να παραμείνει η βρετανική οικονομία ανταγωνιστική.

Ο Schaeuble δήλωσε όμως ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να συγκρατήσει είτε να προσελκύσει επιχειρήσεις με χαμηλή φορολόγηση «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή»

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Μεγάλη Βρετανία με τις Νήσους Κέιμαν», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μια εκδήλωση στο Βισμπάντεν στην Γερμανία. «Εάν μια μεγάλη χώρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει τα προνόμια μιας μικρής χώρας... αυτό θα αποτύχει», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό από τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε ο Σόμπλε.

Δηλαδή τι θα κάνει; θα κάνει απόβαση στην Βρετανία; Προσπάθησε η πρόγονός του, στον στρατό του οποίου υπηρετούσε ως αξιωματικός ο πατέρας του και δεν τα κατάφερε...

Αναμένεται πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση του Λονδίνου...










ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...