ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τι λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ! Πόσοι βλέπουν 4o Μνημόνιο !


Δυσοίωνα για την κυβέρνηση είναι τα ευρήματα έρευνας της Marc για το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το γκάλοπ που έγινε με αφορμή τα γενέθλια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το 81% των ερωτηθέντων απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική και εκτιμά πως ήταν καλύτερα δύο χρόνια πριν.

Επίσης 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση και 8 στους 10 βλέπουν 4ο Μνημόνιο.

Παράλληλα, το 71% καταδικάζει τις επιθέσεις Τσίπρα εναντίον των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, όπως φαίνεται να προεξοφλείται, θα κατακτήσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.

Το υψηλό αυτό «γαλάζιο» προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Marc, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).


ΠΗΓΗ: crashonline.gr