SOS ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ! Προειδοποίηση από τον Περισσό για εμπλοκή της Ελλάδας !


Γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή αλλά και σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο ή την Θράκη προβλέπει το ΚΚΕ, με το σχέδιο θέσεων ενόψει του 20ου Συνεδρίου, ενώ αντιτάσσεται στη λύση του Κυπριακού, όπως αυτή προωθείται.

«Οι περιοχές του Αιγαίου και της Θράκης αποτελούν τα πιθανά πεδία πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις των γειτονικών κρατών Ελλάδας και Τουρκίας , με ενδεχόμενη εμπλοκή και εμβόλιμων σχεδιασμών της Αλβανίας και την Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται στενή πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία», εκτιμά το σχέδιο θέσεων του ΚΚΕ.

Αναφέρει, δε, πως στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, όπως η έγερση του ανύπαρκτου ζητήματος της Τσαμουριάς, αλλά και η έγερση αλυτρωτικών συνηθμάτων εκ μέρους της ΠΓΔΜ. 

«Η ενίσχυση του αλβανικού εθνικισμού σε βάρος της Ελλάδας και των άλλων κρατών της περιοχής τροφοδοτεί εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη. Συνολικά τη «σφραγίδα » της σις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων βάζει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και κατ” επέκταση η πιο άμεση εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή», αναφέρεται στο κείμενο.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...