Ο ίδιος ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε συμφωνία ειρήνευσης στην Συρία ! Εγγυητές Ρωσία και Τουρκία ! Στηρίζει το Ιράν


Τελειώνει ο πόλεμος στην Συρία; 

Αν θεωρήσουμε ότι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει επ'αυτού, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της Δαμασκού και τους μετριοπαθείςαντάρτες για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, τότε, ίσως, ναι, αν και το ISIS φυσικά δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία.

O ισχυρός άνδρας της Ρωσίας πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τα μεσάνυχτα , τοπική ώρα (10.00 GMT).

Ρωσία και Τουρκία θα είναι οι εγγυητές για την τήρηση της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro".

"Τρία έγγραφα έχουν υπογραφεί: το πρώτο μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της ένοπλης αντιπολίτευσης σχετικά με την κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη τη συριακή επικράτεια", δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι το δεύτερο σχετίζεται με την εφαρμογή των μέτρων για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με την εκεχειρία.

"Το τρίτο έγγραφο είναι μια δήλωση της βούλησης (από τα μέρη της σύγκρουσης, δηλαδή) για να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το συριακό", πρόσθεσε.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να επιτύχει μία εκεχειρία στη Συρία πριν από το νέο έτος, σε συνέντευξή του στο δίκτυο AHaber.

Αξίζει να τονιστεί, ότι παρά τα όσα είχε δημοσιεύσει το πρακτορείο Anadolu, περί εκεχειρίας, μέχρι σήμερα, το Κρεμλίνο μόλις τώρα επιβεβαίωσε το γεγονός.

Πολιτικός αξιωματούχος του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας οργάνωσης σφραγίδα την οποία επικαλούνται ως «ομπρέλα» τους οι φιλότουρκες ισλαμιστικές συμμορίες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία με την κυβέρνηση Άσαντ, διαφοροποιώντας όμως το εύρος της.

Ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, πολιτικός αξιωματούχος της οργάνωσης Φαστακίμ, τόνισε ότι από την εκεχειρία εξαιρούνται μόνο οι περιοχές τις οποίες ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος κι όχι εκείνες στις οποίες έχει παρουσία το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το κυρίως συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, με ανακοίνωσή τους νωρίτερα, είχαν δηλώσει ρητά ότι το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και οι συνεργαζόμενες με αυτό οργανώσεις δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία.

Ωστόσο, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα έχει σημαντική παρουσία στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που αποτελεί προπύργιο και ουσιαστική έδρα της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, ενώ διατηρεί στρατιωτική συνεργασία με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), στο πλαίσιο του συνασπισμού που ονομάζεται «Στρατός της Κατάκτησης», ο οποίος υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Οι ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι η εκεχειρία ισχύει και στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ αλλά η Δαμασκός δεν το έχει επιβεβαιώσει.









ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...