Σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρη η Ευρώπη !


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης εν όψει Χριστουγέννων, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης με φορτηγό σε αγορά του Βερολίνου.

Σε ολόκληρη την Ιταλία και το Βατικανό οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για το διήμερο των Χριστουγέννων, ενώ στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, χώρες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισλαμιστών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στις μεγάλες πόλεις και σε άλλους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Ο φόβος για μια νέα επίθεση απασχολεί τις αρχές, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση στη Γερμανία με 12 νεκρούς, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η αστυνομία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο να ξεκαθαρίσει εάν τελικά ο Άμρι είχε συνεργούς.

Στη Ρώμη απαγορεύτηκε σε ημιφορτηγά και νταλίκες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά αξιοθέατα ή σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη στις γιορτές.

Στους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου απόψε, περιπολικά της αστυνομίας και τζιπάκια του στρατού έχουν αναπτυχθεί κάθε 100 μέτρα.

Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί επίσης στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις, ιδίως κοντά σε μεγάλες εκκλησίες όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί.

Στη Γαλλία, όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν 130 ανθρώπους στις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, έγινε γνωστό από τις αρχές ότι περισσότεροι από 91.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτυχθούν στους δημόσιους χώρους, ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν και στους ναούς.

Στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή αστυνομία αύξησε τις ένοπλες περιπολίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, γνωστοποίησαν αξιωματικοί. Επιπλέον, επανέφεραν τους επιτόπου ελέγχους σε πρόσωπα που εισέρχονται στην Γερμανία από τον διάδρομο που εκτείνεται σε μήκος 30 χιλιομέτρων εντός των διεθνών συνόρων.

Την ίδια ώρα στο Βερολίνο ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώθηκαν στην χριστουγεννιάτικη αγορά όπου διαπράχθηκε η πολύνεκρη επίθεση, αρκετοί από το πλήθος άναψαν ένα κερί ή άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας επίθεσης στην Γερμανία παραμένει υψηλός παρά τον θάνατο του φερόμενου δράστη.

Η Βρετανία παραμένει στο δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού, γεγονός που σημαίνει ότι μια επίθεση από τρομοκράτες θεωρείται πολύ πιθανή. Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, μεταξύ αυτών στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ. Πάνοπλοι αστυνομικοί κάνουν περιπολίες στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τους χώρους λατρείας.









ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...