Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και στρατιώτες σε επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία !


Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πιστών, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση στο Βερολίνο.

"Η επίθεση στο Βερολίνο υπενθύμισε σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες εκτιμήσεις, να φροντίσουν ότι όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές και όλες οι βραδινές λειτουργίες θα είναι ασφαλείς", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας Ζαν-Μαρκ Φαλκόν.

Ο κίνδυνος μιας επίθεσης ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι υπαρκτός, μολονότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποια συγκεκριμένη απειλή, πρόσθεσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Σε όλη τη Γαλλία έχουν τεθεί σε επιφυλακή σχεδόν 91.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο καθεδρικό του Στρασβούργου τα μέτρα ασφαλείας για την αποψινή λειτουργία θα είναι δρακόντεια: έλεγχοι, έρευνες σε τσάντες και σακίδια, περιορισμένη πρόσβαση. Παρόμοια θα είναι τα μέτρα και σε άλλες εκκλησίες, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, εξήγησε ο Φαλκόν.

Ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν Ντομινίκ Λεμπρέν χαιρέτισε τα μέτρα, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι "ανησυχίες" που εκφράζουν οι πιστοί. Παραδέχτηκε πάντως ότι "είναι αδύνατον να προστατευτούν όλες οι εκκλησίες", αναφερόμενος στην επίθεση στο Σεντ-Ετιέν-ντι Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, όπου δύο τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν ιερέα, στα τέλη Ιουλίου.

Στη Λιλ, στα βόρεια, έχουν κινητοποιηθεί 1.250 αστυνομικοί και στρατιώτες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Έχουν ενισχυθεί τα μέτρα σε ορισμένα σημεία στρατηγικής σημασίας στο κέντρο της πόλης καθώς και γύρω από το πελώριο εμπορικό κέντρο Euralille.







ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...