ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ! Έρχονται ΧΙΟΝΙΑ στην ΑΘΗΝΑ ! Δείτε πότε και που !


Χιόνια και δριμύ ψύχος θα χτυπήσει τη χώρα μας την επόμενη, τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου με ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία που θα φέρουν χιόνια, ακόμα και στην Αθήνα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής αναμένεται να εισέλθουν στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά (Μαύρη Θάλασσα), με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, « θα χιονίσει αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Ηπείρου, της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής Πελοποννήσου».

Μάλιστα οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις κάνουν λόγο για διαδοχικές εισβολε΄ς ψυχρών μαζών και κατά το 1ο μισό του Δεκεμβρίου.

Στην Αττική, σύμφωνα πάντα με το Greek-weather.org, τις περισσότερες πιθανότητες για χιονοπτώσεις συγκεντρώνουν οι περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Πεύκης, της Αγίας Παρασκευής, των Θρακομακεδόνων, της Κηφισιάς, του Γαλατσίου, του Αμαρουσίου, αλλά και του Χολαργού και του Χαλανδρίου. 

Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα ως και 75% για να χιονίσει και γενικότερα να πέσουν νιφάδες.

Οι πιθανότητες για χιόνι στο κέντρο της Αθήνας είναι σαφώς μικρότερες αλλά δεν αποκλείεται οι κάτοικοι να δουν τις πρώτες νιφάδες της χρονιάς.

Όσον αφορά την επαρχία, σε νομούς όπως της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Ευβοίας, φαίνεται χιονόστρωση σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 400-500 μέτρων, με πιθανότητα που αγγίζει και το 70-75%.

Οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στις προβλέψεις του Greek-weather.org, καθώς θεωρούν πως μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες αλλαγές την τελευταία στιγμή.








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...