ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Τι είπε στην Ευρωβουλή !


Υπέρ της λύσης για το ελληνικό χρέος τάχθηκε ο Μάριο Ντράγκι, σε σημαντική παρέμβασή του ενώπιον των Ευρωβουλευτών.

Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, οι Έλληνες έκαναν πολλά δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο κ. Ντράγκι είπε ότι στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσω μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει μια λύση, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για το ελληνικό χρέος, είπε.

«Στις 7 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, προετοιμάστηκαν τα πρώτα μέτρα, ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθούν στην επόμενη (5 Δεκεμβρίου), θέλουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ντράγκι.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο Πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες και είναι πολύ σημαντικό να μην διαταράξουμε αυτή την πρόοδο. 

«Το καλύτερο είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και υπάρχουν καλές προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να μην χαθεί το μομέντουμ».







ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...