ΒΟΜΒΑ στη ΖΩΗ μας ! ΦΟΡΟΣ στις ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ των ΜΕΤΡΗΤΩΝ...!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση σκέφτεται, έπειτα από πρόταση των τραπεζών, να προχωρήσει σε επιβολή φόρου στις αναλήψεις μετρητών, ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθεί το πλαστικό χρήμα.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες αυτό το μέτρο θα μείωνε δραστικά την παραοικονομία. Η εφημερίδα ‘Καθημερινή’ που αποκάλυψε το θέμα τονίζει πως στις προτάσεις των τραπεζών περιλαμβάνονται οι εξής προτάσεις:

- Υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή με επαγγέλματα, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ή χρησιμοποιούνται τα μετρητά ως κύριο μέσο συναλλαγών.

- Υποχρεωτική χρήση καρτών ή ηλεκτρονικών δικτύων για συναλλαγές από κάποιο ποσό και πάνω.

- Αναμόρφωση φορολογικού συστήματος με την καθιέρωση συστήματος εσόδων - εξόδων. Τα νοικοκυριά ή οι επαγγελματίες θα φορολογούνται μόνο για το ποσό του εισοδήματος που δεν καταναλώθηκε.

 Ετσι επαγγελματίες και νοικοκυριά θα έχουν ισχυρό κίνητρο να ζητούν αποδείξεις για την παραμικρή δαπάνη, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να περιορίσουν τον τελικό φόρο.

- Υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, να καταβάλουν ηλεκτρονικά κάθε μισθοδοσία.








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...