Τα αντίμετρα έσωσαν τελευταία στιγμή το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Mason από τους πυραύλους των Χούθι (βίντεο) !


Λίγα μόλις μέτρα από το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ “USS Mason (DDG-87)” έσκασαν οι πύραυλοι που εξαπέλυσαν όπως φαίνεται οι δυνάμεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Από το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοινώθηκε πώς ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές στο πλοίο και δεν τραυματίσθηκε κανείς από τους ναύτες. Γεγονός που καταδεικνύει και την απειλή σε βάρους τους.

Η εκτόξευση των πυραύλων, ο τύπος των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός, έγινε το βράδυ της Κυριακής σε βάρος του αντιτορπιλικού του Αμερικανικού Ναυτικού. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Jeff Davis γύρω στις 7 τοπική ώρα το USS Mason εντόπισε δύο πυραύλους να κινούνται προς το μέρος του ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας.

Το αντιτορπιλικό ενεργοποίησε αμέσως τα αντιπυραυλικά του συστήματα και όλα τα συστήματα αεράμυνας και αποτροπής επίθεσης και όπως είπε ο Jeff Davis οι δύο πύραυλοι έπεσαν στο νερό πριν φτάσουν στο USS Mason. Δεν εξήγησε ωστόσο αν οι δύο πύραυλοι κατερρίφθησαν από τα αντιπυραυλικά όπλα του αντιτορπιλικού ή αν δεν βρήκαν στόχο.

Απάντηση σε αυτό έδωσε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε κρατώντας την ανωνυμία του. Υποστήριξε πώς οι πύραυλοι προκάλεσαν τα αντίμετρα από το USS Mason και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το περιστατικό έλαβε χώρα ακριβώς βόρεια του στενού Μπαμπ αλ-Μαντάμπ στα ανοικτά της νότιας ακτής της Υεμένης. Στο ίδιο σημείο την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση σκάφος των ΗΑΕ

Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για μία επίθεση από τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν κατά της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το αμερικανικό Ναυτικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικοί στόχοι πλήττονται από πυραύλους των Χούθι, αλλά θα ήταν η πρώτη φορά που πλοία του αμερικανικού Ναυτικού θα γίνονταν στόχος.

“Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στο πλοίο”, δήλωσε μάλλον ανακουφισμένος ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου και έδειξε πόσο σοβαρός ήταν ο κίνδυνος.

Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ κατηγορούν το σιιτικό Ιράν για την προμήθεια όπλων προς τους Χούθι. Η Τεχεράνη βλέπει τους Χούθι, ο οποίος είναι από μια σιιτική αίρεση, ως τη νόμιμη αρχή στην Υεμένη, αλλά αρνείται ότι τους προμηθεύει με όπλα.














ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...