«Κληρώνει» στο Eurogroup για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ ! Αισιόδοξη η κυβέρνηση !


Σήμερα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και την άμεση εκταμίευση ολόκληρης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, με τις συνεδριάσεις του EuroWorking Group και του Eurogroup.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα στα 15 προαπαιτούμενα μετά και τις διαδοχικές εφαρμοστικές διατάξεις που προωθήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τον ΟΤΕ, το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, και για την ΥΠΑ.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση έως τα τέλη Νοεμβρίου, για να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις 7 Δεκεμβρίου, που είναι το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς, είναι μια πιθανή ημερομηνία όπου δύο διαδικασίες, της δεύτερης αξιολόγησης και το χρέος, μπορεί να έλθουν μαζί και να ληφθούν οι αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ όπως είπε μόλις ολοκληρωθεί και η εκταμίευση της δόσης «θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».

Παράλληλα, παράγοντες της Κομισιόν στις Βρυξέλλες εξέφρασαν την εκτίμηση τους ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να αποφασίσουν σ’ αυτή τη συνεδρίαση για την εκταμίευση, ενώ αν δεν ληφθεί σήμερα απόφαση, το θέμα θα κλείσει σε τηλεδιάσκεψη προς τα τέλη της εβδομάδας.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...