Γέμισε ΔΙΕΘΝΗ στρατιωτική ΔΥΝΑΜΗ η ΑΟΖ ! Τι συμβαίνει...


Η πολυεθνική άσκηση ‘ΝΕΜΕΣΙΣ 2016’ λαμβάνει χώρα σήμερα, από το πρωί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Συμμετοχή στην άσκηση έχουν Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Θάλασσας (ΕΜSA), ιδιωτικά πλοία των εταιρειών EDT, PETRONAV και φυσικά η Ελλάδα.

Σκοπός της άσκησης η «περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού του ΚΣΕΔ Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η φετινή άσκηση «NEMEΣIΣ 2016», θα διεξαχθεί παράλληλα με το δεύτερο συνέδριο της Ειδικής Επιτροπής EUROSAR Task Force του ICAO το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΣΕΔ μεταξύ 11 και 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 χώρες και 4 Διεθνείς Οργανισμούς.

Η άσκηση αυτή δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον για την Κυπριακή ΑΟΖ. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε την απουσία των Τούρκων. Τα συμπεράσματα δικά σας.








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...