Έτοιμη η Ελλάδα μας να γίνει...Ζιμπάμπουε ! Στοιχεία ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !


Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας ακολουθεί τον δρόμο της Ζιμπάμπουε, που αν θυμάστε, πέρσι πριν το δημοψήφισμα, οι πολιτικοί μας που ήταν υπέρ του ευρώ, τόνιζαν ότι θα καταντήσουμε σαν αυτή τη χώρα αν επιλέξουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη.

Τελικά, θα γίνουμε Ζιμπάμπουε έτσι και αλλιώς και ιδού οι παρόμοιες κινήσεις που γίνονται στα δύο κράτη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ας τις δούμε.

Καταρχήν, η Ζιμπάμπουε έχει επιβάλλει καθεστώς περιορισμών στις αναλήψεις (ναι, το δικό μας capital control) καθώς υπήρχε έλλειψη στο σκληρό νόμισμα.

Έχει ανακοινωθεί ότι χώρα, για να διευκολυνθεί η ρευστότητα, δηλαδή πο πληρωμές και οι συντάξεις, θα υπάρχει "υποκατάστατο νομίσματος". Άλλη μια πρόταση που κάτι μας θυμίζει.

Ναι, ήταν το σχέδιο του Βαρουφάκη αλλά είναι και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το 1991 η Ζιμπάμπουε υπογράφει δάνειο 484 εκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ. Τι έκανε το ΔΝΤ; Ό,τι κάνει και στη χώρα μας. Μείωση μισθών-συντάξεων, αύξηση ανεργίας, μείωση των δαπανών και περικοπή των μισθών των εργαζομένων της υγείας που οδήγησε πολύ κόσμο να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας. Ως αποτέλεσμα, μαστίζουν οι αρρώστιες.

Για να μην αναφέρουμε άλλα, και στην Ζιμπάμπουε γίνονται οι κινήσεις που εκτελούνται και στη χώρα μας και είναι χρέος μας να αλλάξουμε την κατάσταση που επικρατεί, πριν ο χρόνος ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα και είναι πολύ αργά.







ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...