ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ! Alpha και Eurobank ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ! Ανάσα και για την αγορά !


Πνοή ζωής στη Μαρινόπουλος, στους 12.500 εργαζόμενους του δικτύου και τους άλλους τόσους των προμηθευτών δίνουν με τις αποφάσεις τους τράπεζες και Σκλαβενίτης.

Ήδη τόσο η Alpha Bank, όσο και η Eurobank ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας,. Αύριο αναμένεται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις η Εθνική και η Πειραιώς.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα χορηγήσουν στη νέα εταιρεία (θα έχει νέο ΑΦΜ και θα ανήκει στον Σκλαβενίτη) 360 εκατομμύρια ευρώ δάνειο διάρκεια δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη.

Το επιτόκιο θα είναι 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.

Η νέα εταιρεία θα ανήκει σε ποσοστό 100% στη Σκλαβενίτης η οποία θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος για τη χρηματοδότησή της και άλλα 55 εκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. 

Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και για μερική εξόφληση των προμηθευτών.

Πάντως, οι οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ¨κουρευτούν¨ σε ποσοστό που θα φτάνει ακόμα και στο 50%. Τέλος η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...