ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πρόεδρος της Tσεχίας ανακοίνωσε δημοψήφισμα για ΕΕ-ΝΑΤΟ !


Τις τελευταίες της ημέρες φαίνεται ότι ζει η ΕΕ στη μορφή όπως είναι τώρα καθώς πριν λίγο ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που μιλάει για μια ΕΕ σαν μια "άμορφη μάζα" και τις ευθύνες που επιρρίπτει στους πολίτες της ΕΕ για το προσφυγικό επειδή είμαστε "απρόθυμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα".

Βέβαια ο ηγέτης της Τσεχίας είπε ότι θα λάβει θέση υπέρ της παραμονής της χώρας του και στους δύο οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγει σίγουρα «παραμονή».

«Δεν συμφωνώ με εκείνους που υποστηρίζουν την απόσυρση της χώρας από την ΕΕ αλλά θα κάνω τα πάντα για να οργανώσω δημοψήφισμα για εκείνους όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ».

Στην Τσεχία, η ικανοποίηση από τη συμμετοχή στην Ε.Ε. έχει υποχωρήσει στο 25% σύμφωνα με έρευνα του Απριλίου, από 32% ένα χρόνο πριν.

Το σκηνικό στην ΕΕ αναμένεται να αλλάξει ριζικά καθώς και στην Ιταλία πρωτεύει δημοσκοπικά ένας ακόμα ευρωσκεπτικιστής ο Μπέπε Γκρίλο ο οποίος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ (αν και το ιταλικό σύνταγμα δεν το προβλέπει έχει όμως τη σημασία του)

Προβάδισμα δύο μονάδων του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα La Repubblica.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%.






ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...