Eθνική Ντροπή ! Παρέδωσαν τον Έλεγχο στους Βούλγαρους !


Ντροπή και αίσχος, εάν ισχύει, αυτό που ισχυρίζονται οι βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες όχι μόνο κάνουν έλεγχο επί βουλγαρικού εδάφους, αλλά και επί ελληνικού.

 Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Μακεδόνες και Θράκες μας, καταγγέλλουν πως δημιουργούν έντονες καθυστερήσεις και προβλήματα με τη γραφειοκρατία στους Έλληνες, με το πρόσχημα της έλλειψης όλων των απαραίτητων εγγράφων. Φυσικά δεν τίθεται θέμα πραγματικής έλλειψης εγγράφων ,αλλά έλλειψη ‘λαδώματος’. Με 20 ευρώ περνάς, όπως καταγγέλλεται, σε 5 λεπτά από τα σύνορα, ενώ αν δε δώσεις τον ‘οβολό σου’ μπορεί να κάνεις και 3 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που σοκάρει είναι πως οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ συνοριοφύλακες, κάνουν έλεγχο στους Έλληνες επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους. Ένα ισχύει, τόση ξεφτίλα πια; Καμία ντροπή από τους κυβερνώντες; Βέβαια μην ξεχνάμε δηλώσεις του τύπου η Ελλάδα δεν έχει σύνορα είναι θάλασσα κλπ κλπ… τι να πει κανείς μετά. ΝΤΡΟΠΗ.

Ωστόσο για λόγους δεοντολογίας, θα σας παραθέσουμε απάντηση του αρμόδιου υπουργείου επί του θέματος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

… «Με το Ν. 3780/2009, που επικύρωσε διακρατική συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 07/08/2009, για τη διενέργεια κοινού διαβατηριακού ελέγχου στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, καθορίστηκε το κοινό σημείο διαβατηριακού ελέγχου ( one stop control) Ελλάδας-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών- Κούλατα Βουλγαρίας. Οι δε κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και συστεγάζουν και τους Βούλγαρους αστυνομικούς όπως προβλέπει η διακρατική συμφωνία.

Οι Έλληνες αστυνομικοί διενεργούν τον διαβατηριακό έλεγχο τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα πρόσωπα σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, Κανονισμός (Ε.Ε.) 2016/399 «Κώδικας Συνόρων Σένγκεν», ενώ ο διαβατηριακός έλεγχος από πλευράς Βουλγαρίας διενεργείται σύμφωνα με το εθνικό τους δίκαιο. Ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται μόνο μια φορά κατά την είσοδο και έξοδο προσώπου σύμφωνα με το άρθρο 18 του προαναφερόμενου Κανονισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του Ν. 3780/2009, ορίζεται όπως, οι αρμόδιες Αρχές των συμβαλλόμενων μερών διενεργούν ελέγχους στα πρόσωπα που διέρχονται όπως ακολούθως: για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Ελληνική Δημοκρατία και εξέρχονται από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες βουλγαρικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, ενώ για τα πρόσωπα που εξέρχονται από την Ελληνική Δημοκρατία και εισέρχονται στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες βουλγάρικες Αρχές»...








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...