ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Φυματίωση σε στρατιωτικούς σε κέντρο προσφύγων ! Με ψυχραιμία λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για το προσωπικό των Ε.Δ. !


Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ασθένειας στον προσφυγικό πληθυσμό!

Εμείς απαιτούμε την άλεση λήψη των απαιτούμενων μέτρων για όλους.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αποκάλυψη του Onalert.gr για οκτώ στρατιωτικούς και ένα στρατιώτη που βγήκαν θετικοί σε εξετάσεις για φυματίωση.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ κλιμάκιο γιατρών από το 424 νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εσπευσμένα στα Ιωάννινα για να εξετάσει εκ νέου τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τις οικογένειές τους.

Η αγωνία επιτείνεται, καθώς χθες, πήραν δείγματα και από άλλους στρατιωτικούς συγκεκριμένης μονάδας που κάνουν υπηρεσίες στα κέντρα προσφύγων και αναμένεται να έχουν τα αποτελέσματα την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα αποτελέσματα που θα έχουν θετική ένδειξη για φυματίωση αναμένεται να αυξηθούν τότε.

Το θέμα της φυματίωσης έσκασε σαν βόμβα στους στρατιωτικούς, οι οποίοι αν και δηλώνουν ψύχραιμοι, παρόλα αυτά καταγγέλλουν στο Onalert.gr ότι δεν είχαν ληφθεί μέτρα για την προστασία τους.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλουν ότι παρά το γεγονός πως το κέντρο προσφύγων άνοιξε και λειτούργησε από τον Απρίλιο, μόλις στο τέλος Μαϊου παραπέμφηκαν για εμβόλια. Και προφανώς πληρώνοντας ένα μέρος των χρημάτων από την τσέπη τους.


ΠΗΓΗ: diktiospartakos