Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Παύση της λειτουργίας του Ειδικού Ιατρείου Επιληψίας !


Ακάλυπτοι υγειονομικά έχουν μείνει χιλιάδες πάσχοντες από επιληψία, μετά την παύση της λειτουργίας του Ειδικού Ιατρείου Επιληψίας της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Το λουκέτο του εξειδικευμένου ιατρείου αναδεικνύει με ερώτηση της στη Βουλή η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενημερωθεί για τυχόν σχεδιασμό επαναλειτουργίας του.

Με δεδομένο ότι η επιληψία, με τις διάφορες μορφές της είναι μια αρκετά συχνή διαταραχή του εγκεφάλου, με πάνω από 100.000 ασθενείς στην Ελλάδα, και με εκδήλωση για πρώτη φορά στην παιδική και εφηβική ηλικία, αντιλαμβάνεται κάποιος τη σημασία της λειτουργίας του εξειδεικευμένου ιατρείου για τη νευρολογική αυτή νόσο.

Το Ειδικό Ιατρείο Επιληψίας της Νευρολογικής Κλινικής, λειτουργούσε από το 1995 με την προσωπική ευθύνη και μέριμνα του Δρος Στυλιανού Γιαννακόδημου, εξυπηρετώντας 5.000 και πλέον ασθενείς. Από τον Ιανουάριο 2016 μετά την αποχώρηση του συγκεκριμένου ιατρού το ιατρείο έπαψε να λειτουργεί.

«Περισσότεροι από 5.000 ασθενείς έχασαν την περίθαλψή τους. Επιπροσθέτως, η ομάδα των ειδικευόμενων ιατρών και ο εξοπλισμός του τμήματος δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη να διοριστεί επιληπτιολόγος γιατρός για να σταματήσει η τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους» επισημαίνει στην ερώτηση της η κυρία Χριστοφιλοπούλου.







ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...