ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ !


ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!

Μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα καταναλωτών τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σε διακομιστές των ΗΠΑ – γνωστή ως ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων και η οποία υπεγράφη σήμερα Τρίτη (12 Ιουλίου) – είναι «ραγισμένη και δεν επιδέχεται επισκευή.»

Η ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων αποτελεί όπως προαναφέραμε, μία νέα συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, που υποτίθεται ότι θα διασφαλίσει όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της ΕΕ και θα διαχειρίζονται από υπολογιστικά συστήματα των ΗΠΑ. Τα δεδομένα μπορεί να αναφέρονται σε οποιαδήποτε συναλλαγή – αγορές στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητα ή ρούχα.

Η ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων θα αντικαταστήσει τη συμφωνία Safe Harbor, η οποία κρίθηκε παράνομη τον Οκτώβριο του 2015, καθώς δεν πληρούσε τα αυστηρά πρότυπα της ΕΕ, σχετικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, η Monique Goyens, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταναλωτών (BEUC) δήλωσε περί του θέματος στο Sputnik ότι: 

«Η ασπίδα είναι ραγισμένη και δεν επιδέχεται επισκευή, ενώ είναι απίθανο να περάσει από το λεπτομερή έλεγχο του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ένα βασικό πρόβλημα παραμένει ότι η ασπίδα στην πλευρά των ΗΠΑ είναι φτιαγμένη από πηλό, και όχι από σίδερο».

Για να συμπληρώσει με νόημα: «Η Κομισιόν θα έπρεπε να είχε ακούσει περισσότερο τους φορείς προστασίας δεδομένων και όχι να ενδώσει στην πολιτική και εμπορική πίεση από την βιομηχανία τεχνολογίας και την κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δυστυχώς, τα εμπορικά κίνητρα φαίνεται να αντισταθμίζουν το δικαίωμα των πολιτών στην προστασία της ιδιωτικής ζωής «.

Σημειώνουμε ότι ο «προκάτοχος» της εν λόγω συμφωνίας, η Safe Harbor, οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μέσω του Maximillian Schrems χρήστη του Facebook, ο οποίος υπέβαλε καταγγελία στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, υποστηρίζοντας ότι – υπό το φως των αποκαλύψεων από το πρώην μέλος της CIA Edward Snowden για μαζική επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) – η μεταφορά των δεδομένων από την ιρλανδική θυγατρική του Facebook σε servers της εταιρείας στις ΗΠΑ δεν παρέχει επαρκή προστασία των προσωπικών του δεδομένων…






ΠΗΓΗ: hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...