Δημοψήφισμα για την ΕΕ ανακοίνωσε και η Ουγγαρία !


Όπως αναφέραμε και χτες, μετά το Brexit ξεκίνησε μια διαδικασία ντόμινο που οδηγεί στην διάλυση ή ολική μεταμόρφωση της ΕΕ. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι σε δημοψήφισμα θα προχωρήσει και ο Βίκτορ Ούρμπαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Τσεχίας. 

Ο προσωπάρχης του ήδη τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ καθώς όπως είπε η Ευρώπη σήμερα δεν είναι ικανή να υπερασπιστεί και δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες και τα συμφέροντα της Ευρώπης.

Σε εφαρμογή βρίσκεται πλέον οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης των υπερεξουσιών από το Βερολίνο. Το δημοψήφισμα αυτό θα αφορά την μετανάστευση και σε περίπτωση που εγκριθεί από το λαό, η ΕΕ θα πρέπει να δώσει περισσότερες εξουσίες στα κράτη μέλη αφαιρώντας τις δικαιοδοσίες του Βερολίνου. Άγνωστο αν θα το δεχτούν οι Μέρκελ-Σόιμπλε. Στην ουσία πρόκειται για ένα έμμεσο δημοψήφισμα αποχώρησης.

"Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι εφικτό να καταρτιστεί μια πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας", υπογράμμισε ο Όρμπαν μερικές ημέρες μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

"Θα είναι ένας μακρύς αγώνας για τον οποίο θα χρειαστώ μια ισχυρή εντολή, κάτι που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς ένα δημοψήφισμα", συνέχισε ο Όρμπαν, ο οποίος λέει πως θέλει η χώρα του να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά με περισσότερες εθνικές εξουσίες.

Ο Όρμπαν προσπαθεί να κινητοποιήσει και τη Σλοβακία η οποία επίσης εναντιώνεται στο σχέδιο μετεγκατάστασης και αυτή την εβδομάδα εντάχθηκε σε μια ομάδα ανατολικοευρωπαϊκών χωρών μελών της ΕΕ που καλούν να περιοριστούν οι εξουσίες της Κομισιόν, μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

"Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου", δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.

"Θεωρούμε ότι είναι βλακώδες, διότι αυτό ακριβώς θα συνεχίσει να διχάζει την Ευρώπη, το ότι οι χώρες μέλη θα αναγκάζονται να πληρώνουν 250.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που θα αρνούνται να υποδεχθούν", πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν προειδοποιεί ότι η μεταναστευτική κρίση ίσως οδηγήσει κι άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Προχθές ο προσωπάρχης του Όρμπαν, ο Γιάνος Λάζαρ, πήγε ακόμη παραπέρα, καθώς έγινε ο πρώτος ούγγρος κυβερνητικός αξιωματούχος που δήλωσε δημόσια ότι θα τασσόταν υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ!

"Αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι καλό", σχολίασε ευρωπαίος διπλωμάτης, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει "ζημιά" στην Ουγγαρία.

"Εντάξει, ίσως η ΕΕ να είναι λίγο άρρωστη, ίσως η ΕΕ να έχει γρίπη. Αλλά δεν αντιμετωπίζεις τη γρίπη με χημειοθεραπεία. Αυτό μοιάζει να προσπαθεί να κάνει ο Όρμπαν. Και το Brexit μπορεί να ενισχύσει πολιτικούς σαν κι αυτόν σε όλη την Ευρώπη", πρόσθεσε.

Το Brexit έθεσε σε κίνηση τους μηχανισμούς διάλυσης και περιορισμού του Βερολίνου...








ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...