Τερματίζουν τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ! Κάλεσμα μέσα από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε ισλαμική προσευχή κάνουν οι Τούρκοι !


Νέα, ιταμή πρόκληση των Τούρκων μέσα από το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, μετά την ανάγνωση του Κορανίου στο εσωτερικό του ιερού Ναού της Αγιάς Σοφιάς.

Αυτή τη φορά, μετά από 85 χρόνια, μουεζίνης κάλεσε σε ισλαμική προσευχή, παραβλέποντας και το θρησκευτικό χαρακτήρα του ιερού χώρου αλλά και τον ιστορικό, αφού η Αγιά Σοφιά αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα οργανωμένο κάλεσμα αφού παρών ήταν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

O εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι: "Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσφορία μας για ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος", ενώ η ελληνική διπλωματία αναμένεται να κινηθεί αναλόγως.







ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...