ΕΛΛΗΝΙΚΗ εμπλοκή στο ΙΡΑΚ ! Στέλνουμε στρατιώτες !


Έντονες φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, για εμπλοκή της Ελλάδα στο Ιράκ με αποστολή της κινητής νοσοκομειακής μονάδας που είχε αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν παλαιότερα. 

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία. Δεν αποκλείεται μελλοντικά να σταλεί και μάχιμη εθελοντική μονάδα, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

Αυτή την στιγμή η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Μοσούλης, όπου βασικά ειδικές δυνάμεις και δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου βοηθούν στην ανακατάληψη της πόλης από το ISIS. 

Εάν ολοκληρωθεί η εμπλοκή της Ελλάδας θα είναι η πρώτη επίσημη παρέμβαση της χώρας μας στον πόλεμο του Ιράκ.




Το που θα τοποθετηθεί το κινητό νοσοκομείο δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το ΓΕΕΘΑ ότι θα εγκατασταθεί σε περιοχή που δεν υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό. 

Βέβαια σε μια δυναμικά εξελισσόμενη επιχειρησιακή κατάσταση το «Δεν υπάρχει κίνδυνος» είναι τελείως θεωρητικό, όπως αποδείχθηκε και στο Αφγανιστάν, όπου μια ρουκέτα από RPG-7 παραλίγο να εξοντώσει ομάδα Ελλήνων στρατιωτικών εντός του στρατοπέδου, ενώ και σε ανάλογα περιστατικά υπήρξαν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Αναμένουμε επίσημες πληροφορίες για το που και πότε θα γίνει η αποστολή των ελληνικών δυνάμεων.






ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...