Σαν σήμερα...42 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο !


42 χρόνια πριν, σαν σήμερα, συνέβη ένα από τα χειρότερα γεγονότα στην ιστορία της Κύπρου. Η εισβολή των Τούρκων στην νήσο, που εξαιτίας της η Τουρκία ελέγχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.

Σήμερα το πρωί, με παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη τελέστηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή. Εκεί βρισκόταν και κατέθεσε στεφάνι ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Βαρεμένος.

Σε δήλωση του ο Κύπριος πρόεδρος είπε, «είναι μαύρη μέρα για την πατρίδα μας, μια μέρα που συνοδεύτηκε από την προδοσία της Χούντας και την εισβολή της Τουρκίας».

Υποχρέωση όλων σήμερα, επεσήμανε, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς όσους έδωσαν τη ζωή τους ή και όσους αγνοούνται ακόμα, είναι «μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση να απαντήσουμε με την απελευθέρωση, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την επανένωση της πατρίδας μας».








ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...